Heerenveen en Chelsea akkoord: middenvelder speelt komend jaar in Friesland

Heerenveen en Chelsea akkoord: middenvelder speelt komend jaar in Friesland

30-06-2023 19:34
20

SC Heerenveen heeft de komst van Chelsea-talent Charlie Webster afgerond. De negentienjarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Premier League-topclub, melden de Friezen vrijdagavond.

Webster doorliep de jeugdopleiding van Chelsea en maakte eind 2022 zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van de Londenaren. Afgelopen seizoen speelde hij voor Chelsea O23 in de Premier League 2. In 21 optredens tekende hij voor vijf doelpunten en één assist. 

"Charlie is via onze scouting op de radar gekomen", reageert technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen. "Hij speelt al sinds zijn zeventiende in de O23 van Chelsea en wil via ons de stap naar het spelen in een eerste elftal maken. Charlie is een dynamische middenvelder met een goede pass. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zich bij ons verder te ontwikkelen."

Volgens The Evening Standard stond Webster in een eerder stadium ook in de belangstelling van Borussia Dortmund én PSV. Heerenveen is waarschijnlijk bij Webster uitgekomen door Kenneth Zandvliet, de nieuwe hoofdscout van de Friezen. Hij was in het verleden jeugdscout bij Chelsea. 

Webster is de eerste zomerse versterking voor Heerenveen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!