FC Utrecht haalt na vracht aanwinsten ook drie oud-spelers terug als trainers

FC Utrecht haalt na vracht aanwinsten ook drie oud-spelers terug als trainers

01-07-2023 11:55
46

Jacob Mulenga, Willem Janssen en Urby Emanuelson keren als individuele trainers terug bij FC Utrecht. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Emanuelson was al werkzaam bij de Domstedelingen.

Janssen werkte vorig seizoen nog als technisch manager bij VVV Venlo, maar dat avontuur komt dus tot een einde. "Afgelopen seizoen was een enorm leerzaam seizoen voor mij, zowel als mens als op zakelijk vlak. Ik heb het seizoen geëvalueerd en ben tot de conclusie gekomen dat mijn passie om dagelijks met spelers en met het spelletje bezig te zijn onverminderd groot is gebleven. Het trainersbloed, wat ik altijd gehad heb, kruipt dan waar het niet gaan kan."

Ook Mulenga is blij dat hij weer aan de slag kan in Utrecht. "FC Utrecht heeft me afgelopen half jaar in het dagelijkse reilen en zeilen binnen de technische staf meegenomen en alle ruimte gegeven om me bekijken wat bij me past. Daar is de rol als individueel trainer uitgekomen, omdat ik energie krijg van het ontwikkelen van het individu. Vooral de aanvallers zal ik begeleiden met mijn ervaring, kennis en kunde. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kwaliteiten."