Een grootheid zwaait af: Fabregas (36) kondigt aan te stoppen met voetballen

Een grootheid zwaait af: Fabregas (36) stopt met voetballen en wordt trainer

1 juli 2023 om 18:13

Cesc Fabregas stopt op 36-jarige leeftijd met voetballen. De Spanjaard kondigt via Instagram aan dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt en zich gaat richten op zijn trainerscarrière.

Fabregas komt uit de jeugd van FC Barcelona, die hij in 2003 inruilde voor die van Arsenal. In Noord-Londen beleefde de middenvelder zijn beste periode als voetballer. In 2011 keerde hij terug bij Barcelona, om daarna nog uit te komen voor Chelsea, AS Monaco en Serie B-club Como. In totaal speelde Fabregas 737 wedstrijden in clubverband. Daarin scoorde hij 125 keer en was hij 214 keer aangever. Daarnaast kwam hij 110 keer uit voor de nationale ploeg van Spanje.

'Met veel verdriet is de tijd gekomen dat ik mijn schoenen aan de wilgen moet hangen', begint Fabregas op Instagram. 'Van het omhoog houden van de wereldbeker, tot het winnen van het EK en het bijna alles winnen in Engeland en Spanje... Het is een reis geweest die ik nooit vergeet.'

'Het is echter niet allemaal verdriet', aldus Fabregas, die aangeeft te beginnen als trainer. De Spanjaard wordt keuzeheer bij de beloftenploeg van Como, waar hij bij meerdere projecten betrokken zal zijn. 'Ik kan er niet meer enthousiast over zijn. Deze charmante voetbalclub heeft mijn hart vanaf het eerste moment veroverd en kwam op het perfecte moment in mijn loopbaan langs.'

Fabregas won zeventien prijzen in zijn imposante carrière. De grootste prijs pakte hij in 2010, toen hij met Spanje ten koste van Oranje beslag legde op de wereldtitel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cesc Fàbregas (@cescf4bregas)