'Schok' Guidetti, anderen bij AIK niet verrast door Fischer: 'Zag hem worstelen'

'Schok' Guidetti, anderen bij AIK niet verrast door Fischer: 'Zag hem worstelen'

02-07-2023 08:42
37

Het besluit van Viktor Fischer om al op 29-jarige leeftijd te stoppen met voetballen kwam voor John Guidetti als een grote verrassing. Trainer Andreas Brännström en verdediger Alexander Milosevic van AIK werden minder overvallen door het nieuws.

Fischer werd de voorbije jaren geplaagd door blessures, waardoor de ex-Ajacied besloten heeft om er een punt achter te zetten. Hij speelde dit seizoen voor AIK, dat hem huurde van Royal Antwerp FC. "Misschien hadden we een beetje het gevoel dat hij niet bij AIK zou blijven, maar dat hij helemaal zou stoppen kwam als een schok. Ik wens hem het allerbeste in het leven en hoop dat hij een nieuwe passie kan vinden", reageert teamgenoot Guidetti tegenover Aftonbladet.

Milosevic had de keuze van de Deense aanvaller echter wel aan zien komen. "Je merkte dat de fysieke problemen vooral mentaal zijn tol eisten. Dus voor mij was het niet zo'n verrassing", zegt de verdediger. "Hij voelde dat dit het beste was voor het team. Er zijn waarschijnlijk veel voetballers die hetzelfde voelen als hij, maar die ervoor kiezen om door te spelen."

Ook voor trainer Andreas Brännström kwam het besluit van Fischer niet als een donderslag bij heldere hemel. "Nee, ik was niet verrast. Ik heb hem iedere dag gezien en zag hoe hij dagelijks worstelde met zijn lichaam en blessures."