AZ-duo steekt vinger op: Ik zou op de plek van Reijnders kunnen spelen

AZ-duo steekt vinger op: "Ik zou op de plek van Reijnders kunnen spelen"

03-07-2023 08:50
50

Peer Koopmeiners en Kenzo Goudmijn willen bij AZ in het gat springen dat Tijjani Reijnders eventueel achterlaat. De jeugdproducten van de Alkmaarse club hopen op een basisplaats als de 24-jarige steunpilaar vertrekt.

Goudmijn werd het afgelopen seizoen door AZ verhuurd aan Excelsior, waar hij een vaste waarde was. De 21-jarige middenvelder kwam in alle 34 Eredivisie-wedstrijden in actie en stond 33 keer in de basis. Hij scoorde vier keer en gaf twee assists. Nu wil hij voor zijn kans gaan in het AFAS Stadion. "Als ik dacht dat er hier geen kans voor mij was, dan zou ik hier niet staan", zegt Goudmijn tegen ESPN.

Net als Goudmijn wil Koopmeiners komend seizoen een belangrijke kracht in de selectie van Pascal Jansen worden. Ook het broertje van Oranje-international Teun Koopmeiners weet dat er mogelijk meer in het vat zit als Reijnders verkocht wordt. "Ik zou op de plek van Tijjani Reijnders kunnen spelen. Als er iemand gaat, dan komen er plekken vrij. Zo werkt het in de voetballerij. We gaan zien hoe dat loopt."

De toekomst van de 23-jarige Koopmeiners bij AZ is overigens nog niet helemaal duidelijk. Het afgelopen halfjaar was hij eveneens bij Excelsior actief. "Ik wil veel minuten in de Eredivisie maken. Mijn contract loopt nog twee jaar door hier. We zijn nog wel in gesprek met verschillende partijen. Binnenkort wordt het bekend wat er gaat gebeuren."

Reijnders staat in de belangstelling van AC Milan. Met Riechedly Bazoer heeft AZ nog iemand in de gelederen die hem zou kunnen opvolgen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!