Stankovic keert niet terug: Volendam strikt groot keeperstalent uit Duitsland

Stankovic keert niet terug: Volendam strikt groot keeperstalent uit Duitsland

05-07-2023 09:27
6

FC Volendam heeft een nieuwe doelman. De Noord-Hollanders huren de negentienjarige Mio Backhaus van Werder Bremen. Daardoor lijkt Filip Stankovic niet meer terug te keren in het vissersdorp.

De 21-jarige Serviër werd de laatste twee jaar gehuurd van Internazionale. Hij groeide uit tot een steunpilaar onder de Volendamse lat. Backhaus moet hem nu doen vergeten. Volendam stelt dat de Duits-Japanse sluitpost te boek staat als 'een groot keeperstalent'. Hij doorliep alle jeugdelftallen bij de Duitse bond en speelt op dit moment in de O19. Eerder speelde hij ook één jeugdinterland voor Japan O15.

"Mio stond hoog op ons lijstje keeperskandidaten", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen van Volendam. "Met Filip Stankovic hebben we twee jaar geleden natuurlijk veel lef getoond, door zo'n jonge keeper voor de leeuwen te gooien. Dat is heel goed uitgepakt en al onze keepers zijn jong en hebben potentie. Wij wilden absoluut niét door de komst van een ervaren keeper jarenlang de talenten blokkeren. Deze huur past wat dat betreft beter in ons beleid, en ondanks zijn jonge leeftijd is ook Mio klaar om op een hoger niveau te keepen."

"Mio is zeer talentvol, niet voor niets wordt hij door twee voetballanden begeerd", vervolgt Van Leeuwen. "Hij heeft uitstekende fysieke voorwaarden, is zo goed als tweebenig en durft de voetballende oplossing te zoeken. Dat zijn eigenschappen die goed bij ons passen. Wij kijken er naar uit om met Mio te werken en hem op weg te helpen in deze belangrijke fase van zijn ontwikkeling."

Volendam beschikt ook nog over de doelmannen Barry Lauwers en Kayne van Oevelen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!