'Transfersom en salaris van Bakker liggen op straat: Atalanta-move is lucratief'

'Transfersom en salaris van Bakker liggen op straat: Atalanta-move is lucratief'

05-07-2023 22:59
18

De transfersom die Atalanta Bergamo betaalt voor Mitchel Bakker ligt op straat, net als het nieuwe salaris van de Nederlandse linksback. Volgens Fabrizio Romano ontvangt Bayer Leverkusen tien miljoen euro voor Bakker, wat via bonussen nog elf miljoen kan worden.

Woensdag werd duidelijk dat Bakker Leverkusen gaat verruilen voor Atalanta. Romano bevestigt het nieuws en komt met extra details. Bakker kost tien miljoen plus één miljoen aan bonussen, terwijl Leverkusen hem in 2021 nog voor zo'n zeven miljoen oppikte bij Paris Saint-Germain.

In het noorden van Italië gaat Bakker voor vier jaar tekenen. Op jaarbasis zal de jeugdinternational van Oranje 2,2 miljoen euro netto gaan opstrijken. Het is niet bekend welk salaris Bakker in Duitsland ontving. Bij Leverkusen had hij nog een tweejarig contract.

Vorige maand ontbrak Bakker nog bij Jong Oranje op het EK onder 21. Hij meldde zich in eerste instantie af bij bondscoach Erwin van de Looi, omdat hij zich fit bij zijn nieuwe club wilde melden. Later bedacht Bakker zich, maar Van de Looi bleek onverbiddelijk en nam de verdediger niet in genade aan.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!