Grote slag voor FC Twente: Tukkers betalen miljoenen voor Ugalde

Grote slag voor FC Twente: Tukkers betalen miljoenen voor Ugalde

06-07-2023 10:35 Laatste update: 11:40
99

Manfred Ugalde maakt definitief de overstap naar FC Twente. De 21-jarige spits uit Costa Rica speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor de Tukkers, die hem nu definitief overnemen van Lommel SK.

De Belgische club is onderdeel van de City Football Group. Naar verluidt betaalt FC Twente een transfersom van vier miljoen euro, maar dit bedrag mag over meerdere seizoenen worden uitgesmeerd. Ugalde tekent een contract voor vier seizoenen in De Grolsch Veste. 

"Allereerst wil ik God, mijn familie en ook de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben om deze grote stap in mijn carrière te zetten", vertelt Ugalde op de website van FC Twente. "De supporters hebben mij altijd gesteund en ook hen ben ik heel dankbaar. Voor mij is dit een van de gelukkigste dagen van mijn leven. Bij FC Twente horen is een droom voor mij. Toen mij werd verteld dat de mogelijkheid er was om een definitieve transfer te maken hoefde ik er niet over na te denken, ik ben hier erg gelukkig."

Ugalde scoorde het afgelopen seizoen acht keer in 24 Eredivisie-duels. In de laatste maanden verdreef hij Ricky van Wolfswinkel uit de basis. "Komend seizoen wacht ons weer een aantal mooie uitdagingen met het team. Deze ploeg wil altijd het maximale bereiken. Met doelpunten en assists hoop ik daar mijn inbreng in te hebben", laat hij weten.

Arnold Bruggink noemt het een goede ontwikkeling dat Twente erin slaagt om Ugalde te behouden. "Door onder andere de inspanningen van Jan Streuer zijn we daarin geslaagd. Afgelopen twee jaar hebben we Ugalde leren kennen als een jonge talentvolle spits met een grote drive en werklust. Een prettige jongen die zich bij FC Twente ongetwijfeld verder gaat ontwikkelen. We hebben er vertrouwen in dat Manfred de komende jaren bij ons door kan groeien naar een nog hoger niveau." 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!