Zesde zomeraanwinst voor Go Ahead: NEC-bekende komt over uit België

Zesde zomeraanwinst voor Go Ahead: NEC-bekende komt over uit België

06-07-2023 10:54 Laatste update: 12:01
39

Thibo Baeten is de zesde zomeraanwinst van Go Ahead Eagles. De Belgische spits komt over van Beerschot en tekent een contract tot medio 2026 in De Adelaarshorst, zo maken de Deventenaren bekend.

De transfer van de 21-jarige Baeten kondigde zich al even aan. VoetbalPrimeur meldde eind juni al dat de oud-speler van NEC aan zou sluiten bij de selectie van coach René Hake. Ook de Eagles-fans maakten hem al warm voor een overstap, vertelt hij in een fraaie anekdote op de clubsite.

"Vorige week stonden er twee supporters van Go Ahead Eagles te kijken bij de training van Beerschot", aldus Baeten. "Na afloop van de training kwamen ze naar me toe en zeiden dat ik zo bij hen in de auto mocht springen, zodat ze me gelijk mee konden nemen naar De Adelaarshorst, haha."

Baeten kon de actie wel waarderen. Hij omschrijft zichzelf als een publieksspeler. "Hard werken, veel beweging, duels aangaan, grenzen opzoeken. Dat zijn wel elementen die in mijn spel zitten, ja. Om wedstrijden te winnen en punten te pakken, hoef je op het veld niet lief te zijn, vind ik."

Het afgelopen seizoen speelde Baeten dertig competitieduels voor Beerschot, dat uitkomt op het tweede niveau in België. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij drie assists. Hoeveel Beerschot voor hem ontvangt, is niet duidelijk.

Go Ahead versterkte zich eerder deze zomer al met Dario Serrá (Valencia), Jakob Breum (Odense BK), Luca Everink (TOP Oss), Victor Edvardsen (Djurgardens IF) en Joris Kramer (NEC). 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!