PEC zwaait Van den Berg uit: 'Door mijn broer spreekt Engeland me aan'

PEC zwaait Van den Berg uit: 'Door mijn broer spreekt Engeland me aan'

06-07-2023 16:11 Laatste update: 16:35
14

PEC Zwolle heeft afscheid genomen van Rav van den Berg. De verdediger, die vrijdag negentien wordt, tekent een meerjarig contract bij Middlesbrough, dat uitkomt in het Championship.

Van den Berg is het jongere broertje van Sepp van den Berg, die bij Liverpool onder contract staat. Beiden maakten op zestienjarige leeftijd hun debuut voor PEC. De centrumverdediger lag nog tot de zomer van 2024 vast bij de promovendus, maar zit zijn contract niet uit. Hij kwam tot 32 officiële wedstrijden voor PEC.

"Rav is een jonge, talentvolle speler die we graag nog langer hier hadden gehouden. We hebben ook meerdere pogingen ondernomen om hem ook na komend seizoen in Zwolle te houden, maar Rav was vastbesloten om naar het buitenland te gaan", reageert technisch directeur Marcel Boudesteyn op de clubsite. "Dan is voor ons ook nu het moment om hem te transfereren zodat de club daar een mooie transfersom aan overhoudt en hij niet na komend seizoen transfervrij vertrekt. Daarnaast hebben we ook een doorverkooppercentage bedongen."

Van den Berg reageert zelf ook op de transfer. "Bij PEC Zwolle heb ik de voetbalacademie doorlopen en mijn eerste minuten gemaakt in het betaald voetbal. Daarom zal deze club altijd bijzonder blijven voor mij. Ik heb bewust gekozen om naar het buitenland te gaan. De Engelse competitie spreekt mij ontzettend aan, zeker ook van wat ik heb gezien bij mijn broer."

De jeugdinternational van Oranje genoot interesse vanuit Engeland, Duitsland en Italië. Hij had het beste gevoel bij Middlesbrough, na gesprekken met managers Michael Carrick en Jonathan Woodgate, weet VoetbalPrimeur.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!