Definitieve tegenvaller Sparta: Strootman zet handtekening bij nieuwe club

Definitieve tegenvaller Sparta: Strootman zet handtekening bij nieuwe club

07-07-2023 07:03
25

Kevin Strootman komt deze zomer definitief niet naar Sparta Rotterdam. De 33-jarige middenvelder heeft getekend bij Genoa CFC, waar hij een contract tot de zomer van 2024 heeft.

Strootman was eigendom van Olympique Marseille en werd al twee keer over aan Genoa verhuurd. Nu laat hij Frankrijk achter zich en is hij rond met de nummer twee van het afgelopen Serie B-seizoen. Komend seizoen is Strootman dus weer verzekerd van voetbal in de Serie A. De 46-voudig international van het Nederlands elftal flirtte onlangs nog met een terugkeer bij zijn oude club Sparta.

In Rotterdam-Spangen voerde Strootman ook gesprekken, maar van een daadwerkelijke transfer kwam het niet. Gerard Nijkamp, technisch directeur bij Sparta, zei onlangs tegen VoetbalPrimeur dat Strootman hem verteld had nog een jaar in Italië te willen voetballen. "Aan de ene kant snap ik het, maar aan de andere kant vinden wij het natuurlijk ook wel heel erg jammer. Hij mocht van ons thuiskomen, maar hij wil nog een jaar door daar. Dus ik zeg: dan moeten we het volgend jaar maar doen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!