'Steijn zei in ons gesprek: als er zoiets langskomt, ben ik natuurlijk weg'

'Steijn zei in ons gesprek: als er zoiets langskomt, ben ik natuurlijk weg'

07-07-2023 09:29
25

Django Warmerdam kwam van een koude kermis thuis, toen hij op zijn vakantieadres hoorde dat Maurice Steijn naar Ajax zou verkassen. De aanwinst van Sparta Rotterdam had op dat moment net een goed gesprek met de voormalig trainer van De Kasteelclub achter de rug.

Warmerdam maakte de overstap van FC Utrecht en is begonnen aan de voorbereiding met Sparta. Daar had hij gehoopt Steijn te treffen. "Je weet toch hoe het werkt in het voetbal. Maurice zei tijdens het gesprek met mij zelf ook al: als er iets langskomt waar ik geen nee tegen kan zeggen, dan ben ik natuurlijk weg", laat de linksback optekenen door Voetbal International.

"Ik kreeg het nieuws via een groepsapp met wat vrienden door, maar je kon hier natuurlijk rekening mee houden. Hij heeft het zó goed gedaan. En dat geldt ook voor de spelers. We zullen moeten zien wat er deze zomer nog gaat gebeuren en met welke selectie je na de laatste transferdag overblijft."

Sparta heeft Jeroen Rijsdijk naar voren geschoven als opvolger van Steijn. Rijsdijk was vorig seizoen assistent-trainer op Het Kasteel.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!