'Transfersom Lang valt hoger uit, aanvaller mogelijk duurste PSV-aankoop ooit'

'Transfersom Lang valt hoger uit, aanvaller mogelijk duurste PSV-aankoop ooit'

07-07-2023 10:15 Laatste update: 10:52
187

Noa Lang onttroont mogelijk Mateja Kezman als duurst inkomende transfer aller tijden bij PSV. Volgens De Telegraaf en Het Nieuwsblad ontvangt Club Brugge maximaal vijftien miljoen euro.

Lang wordt vrijdag medisch gekeurd in Eindhoven en zal daarna zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2028. Club Brugge verlangde vijftien miljoen euro voor de Oranje-international en lijkt dat ook te gaan krijgen. Inclusief haalbare bonussen incasseert Blauw-Zwart het gewilde bedrag voor Lang. Eerder werd gesproken over een transfersom tussen de elf en twaalf miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Als de bonussen gehaald worden, gaat Lang bij PSV de boeken in als recordaankoop. Sinds 2000 is dat record in handen van Kezman, die voor veertien miljoen euro overkwam van FK Partizan Belgrado. Hirving Lozano (CF Pachuca, 12,5 miljoen euro) en Bruma (RB Leipzig, 12 miljoen euro) complementeren op dit moment nog de top-drie.

Lang wordt de eerste zomeraanwinst van PSV en dus ook de eerste van Peter Bosz in Eindhovense dienst. Vermoedelijk wordt hij samen met Ricardo Pepi, die overkomt van Augsburg, gepresenteerd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!