'Openda (ex-Vitesse) in de wachtkamer: Lens eist vijftig miljoen uit Duitsland'

'Openda (ex-Vitesse) in de wachtkamer: Lens eist vijftig miljoen uit Duitsland'

07-07-2023 14:54 Laatste update: 15:10
36

Hoe het er nu naar uitziet, begint Loïs Openda de voorbereiding 'gewoon' bij RC Lens. RB Leipzig is bereid ver te gaan voor de Belgisch international, maar stuit op de forse eisen van de Fransen.

Openda, die tussen 2020 en 2022 op huurbasis uitkwam voor Vitesse, maakte vorige zomer voor bijna twaalf miljoen euro de transfer naar Lens. De 23-jarige aanvaller maakte een ijzersterk debuutseizoen in de Ligue 1 door, waarin hij in 38 wedstrijden 21 keer scoorde. Het leverde veel interesse in hem op, waaronder van Leipzig.

Wedden

Meer odds

Die Roten Bullen hebben al een persoonlijk akkoord bereikt met Openda. Lens stelt zich echter keihard op in de onderhandelingen, waardoor een deal uitblijft. Diverse biedingen hebben niets opgeleverd en de Duitse tak van Sky weet dat Lens inclusief bonussen vijftig miljoen euro verlangt voor de aanvaller. 

Openda heeft door zijn deelname aan het EK O21 tot 17 juli vakantie. De verwachting is dat hij daarna op trainingskamp gaat met Lens. Het is onduidelijk of Leipzig, dat aanvankelijk te horen kreeg dat Openda dertig miljoen euro moest kosten, opnieuw in onderhandeling gaat.