Hengelman vindt oud-FC Twente-trainer Pusic de naarste man met wie hij samenwerkte

'Pusic vind ik echt de naarste man met wie ik ooit heb samengewerkt'

7 juli 2023 om 20:23
Laatste update: 7 juli 2023 om 21:36

Nick Hengelman heeft maar weinig positieve woorden over Marino Pusic. De voormalig doelman van onder meer Ajax, FC Twente, TOP Oss en Achilles’29 vertelt in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur dat hij hem zelfs de naarste man vindt met wie hij ooit heeft samengewerkt. 

"Pusic vind ik echt de naarste man", begint de 33-jarige Hengelman. "Je bent soms aan het schrijven en dan komen de negatieve gedachten naar boven. Ik kan hem sparen of niet sparen. Dan lieg ik tegen mijn eigen verhaal. Ik heb het dus niet gedaan. Ik vind hem niet zo'n beste man."

"Ik heb met meerdere spelers gesproken", vervolgt Hengelman, die in zijn boek Schaakmat ook geen positieve woorden had over Pusic. "Als ik tegen hen zeg dat ik Pusic geen fijne man vind, zeggen ze vaak: 'Hoe kan dat? Het is zo'n mooie kerel.' Er zijn maar dertig spelers die Pusic niet zo mogen. Dat zijn de spelers die hem als hoofdtrainer hebben gehad. Dat was in het jaar dat hij hoofdtrainer was bij FC Twente. Hij veranderde helemaal als persoon. Ik hou daar niet van. Ik kan daar niet tegen."

Luister hieronder de podcast met o.a. Nick Hengelman! Tekst gaat hieronder verder.

Hoofdtrainer
In het seizoen 2018/19 werd Pusic hoofdtrainer bij FC Twente. Daarvoor werkte hij drie jaar als assistent-trainer bij de club uit Enschede. "Zijn doen, laten en mening als assistent-trainer veranderde toen hij hoofdtrainer werd", aldus Hengelman. "Hij wilde me zelfs uit de selectie werken. Dat is hem niet gelukt dankzij Ted van Leeuwen."

"Ik zat 's ochtends in het krachthonk en toen kwam Sander Boschker bij me. Hij zei: 'Nick, vanmiddag wil Marino Pusic met jou praten. Even tussen ons: pas op wat je gaat zeggen. Hij wil je uit de selectie verwijderen. Ik heb nog geprobeerd om het tegen te houden, maar hij wil je vanmiddag echt verwijderen.'

"Het is nog altijd een grote vraag waarom hij me weg wilde hebben. Ik ben nooit een storende factor geweest. Hij vond blijkbaar van wel. Ik mocht die dag ook niet meetrainen. Ik zat in de spelershome en toen kwam Ted van Leeuwen (destijds technisch directeur, red.) bij me. Hij zei: 'Nick, beetje ruzie met de trainer?' Toen zei ik: 'Volgens mij heeft hij ruzie met mij, want ik heb geen ruzie met hem. Hij wil me uit de selectie zetten.' Hij gaf aan dat hij zoiets al had opgevangen.

"Toen begonnen we te praten over andere dingen", vervolgt Hengelman. "Hij vroeg aan mij hoe ik dacht over de scouting dacht. Of ik dat na mijn carrière zag zitten. Na het gesprek zei hij: 'Nick, maak je om Marino geen zorgen. Dat is geregeld.' Van Leeuwen is echt een wereldgozer.'