Sam Lammers hielp oom met Heracles-transfer: 'Zal je nooit in de steek laten'

Sam Lammers hielp oom met Heracles-transfer: 'Zal je nooit in de steek laten'

08-07-2023 08:44
19

Heracles Almelo-trainer John Lammers won onder meer advies in bij zijn neef Sam Lammers voor de komst van Jizz Hornkamp. In gesprek met Voetbal International toont de oefenmeester zich gelukkig met de komst van de 25-jarige spits.

"Jizz heb ik afgelopen seizoen een aantal keer live zien spelen, dus ik ken hem vrij goed. De voorbije tijd hebben we wat informatie over hem verzameld. Je kijkt natuurlijk ook wie er beschikbaar is, wie in je budget past en wie bij je speelwijze past", zegt Lammers tegen VI.

Hornkamp paste in het plaatje van Heracles. "Ook omdat wij dit seizoen op een bepaalde manier druk willen gaan zetten. Vorig jaar hadden we met Samuel Armenteros een spits die heel sterk was in het meevoetballen, maar Jizz is wat dynamischer. Met hem kunnen we op meerdere manieren druk zetten, dat maakt ons sterker."

Lammers riep dus ook de hulp in van neef Sam. "Ik heb Sam Lammers ook nog gevraagd naar Jizz, zij hebben namelijk samengespeeld bij sc Heerenveen. Geweldige jongen, geweldige mentaliteit, die zal je nooit in de steek laten,  verzekerde Sam. Dat is toch goed om te weten. Jizz vertelde me dat hij in de jeugd bij Ajax voor Kaj Sierhuis zat, tot hij geblesseerd raakte. Het talent zit er zeker in. Ik zie bij hem de drive en de potentie om door te groeien."

Hornkamp was vorig seizoen goed voor 11 treffers in 35 duels voor Willem II

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!