'Ik heb nog niet veel vertrouwen in Mislintat, er hangt verziekte sfeer bij Ajax'

'Ik heb nog niet veel vertrouwen in Mislintat, er hangt verziekte sfeer bij Ajax'

08-07-2023 11:53
284

Wim Kieft moet nog maar zien of Ajax zich weet te revancheren voor het teleurstellende afgelopen seizoen. De oud-spits is tot dusver niet onder de indruk van het transferbeleid van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Kieft vindt dat Ajax meer aankopen nodig heeft, omdat veel belangrijke spelers tegenvallen. "De duurste speler Bergwijn speelde dramatisch slecht. Berghuis zijn prestaties zijn wat afgevlakt. Bij Brobbey lukt het nog niet allemaal. Je hebt wel het idee dat hij het kan, maar hij wordt toch steeds weer gewisseld", zegt hij bij NH Sportcafé. "Op dit moment heb ik nog niet veel vertrouwen in Mislintat, als ik eerlijk mag zijn. Ik verwacht echt wel meer aankopen."

Volgens Kieft moet er veel veranderen bij de Amsterdammers, maar is het ook logisch dat het even minder gaat. "Ik vind dat er een wat verziekte sfeer bij Ajax hangt. Dat zie je vaker bij elftallen die veel succes hebben gehad." Bovendien stokte afgelopen seizoen de doorbraak van eigen talenten. "De grote kracht van Ajax is dat je altijd een enorme aanwas van jonge talenten hebt. Dat was onder Ten Hag met Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Daarin is Ajax onderscheidend en daar ben je van afhankelijk, maar dat gaat met pieken en dalen. Als dat er even niet is hebben ze een probleem."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!