Guardiola grapt over samenwerking met 'broer' Koeman: 'Ik als assistent'

Guardiola grapt over samenwerking met 'broer' Koeman: 'Ik als assistent'

09-07-2023 09:54
112

Pep Guardiola heeft nog maar eens benadrukt dat hij zonder Johan Cruijff nooit zo succesvol was geworden. De topmanager van Manchester City verscheen samen met Ronald Koeman voor de camera van de NOS, tijdens een door de Oranje-bondscoach georganiseerd golftoernooi in de buurt van Barcelona.

"Ronald kende Cruijff al, maar voor mij geldt dat zeker. Zonder Cruijff was ik hier niet", reageert Guardiola bevestigend dat hij zonder de legendarische nummer veertien niet zover was gekomen.

Guardiola deelt zijn liefde voor Cruijff met Koeman. NOS-verslaggever Joep Schreuder vraagt of de twee niet eens samen moeten werken in de toekomst. "Ja, maar ik dan als assistent-coach. Hij moet werken", grapt Guardiola. "Nee, nee, nee. Jij bent de beste. Jij bent de beste", aldus Koeman.

De twee leerden elkaar kennen bij FC Barcelona en zijn goed bevriend. "Hij was als mijn broer. Dat was ook zijn plicht. Hij moest voor mij zorgen en dat deed hij goed. Hij is ouder dan ik. Veel ouder", grijnst de Catalaan. "Ik heb veel van Koeman geleerd."