AZ ziet flop terugkeren in België: 'Dan was hij nu een verdediger van topniveau'

AZ ziet flop terugkeren in België: 'Dan was hij nu een verdediger van topniveau'

09-07-2023 13:10 Laatste update: 13:12
37

Na een teleurstellend seizoen bij AZ gaat Internazionale Zinho Vanheusden opnieuw verhuren. De Belgische verdediger keert terug bij Standard Luik, dat een optie tot koop heeft bedongen.

In de afgelopen voetbaljaargang huurde AZ Vanheusden van Inter. De Alkmaarders hadden ook een optie tot koop, maar besloten die niet te lichten. Door blessureleed kon de enkelvoudig Belgisch international namelijk weinig indruk maken. Nu keert Vanheusden terug bij Standard, waar hij begon in de jeugdopleiding.

Sportief directeur Fergal Harkin is blij met de terugkeer van de stopper. "Zinho toonde een groot verlangen om terug te keren naar Standard en deze deal mogelijk te maken", zegt hij tegen de clubkanalen. "Hij is een echt kind aan huis en een supertalent. Als hij niet afgeremd was geweest door verschillende blessures die zijn vooruitgang helaas vertraagden, denk ik dat hij vandaag waarschijnlijk één van de verdedigers op topniveau zou zijn."

"Maar hij is nog jong, zeer gemotiveerd en zal er alles aan doen om met behulp van de club van zijn hart de verloren tijd in te halen. Zijn kennis van Standard, zijn ervaring, zijn leiderschap en zijn sportieve en menselijke kwaliteiten zullen een grote troef zijn voor ons team."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!