Huiberts vertelt waarom de droomtransfer van Reijnders naar AC Milan ver weg is

Huiberts vertelt waarom de droomtransfer van Reijnders naar AC Milan ver weg is

10 juli 2023 om 07:23
Laatste update: 10 juli 2023 om 07:36

Tijjani Reijnders gaat AZ voorlopig niét verruilen voor AC Milan. Dat stelt Max Huiberts. Volgens de technisch directeur van de Alkmaarse club lopen er op dit moment geen onderhandelingen met de Italianen.

Huiberts erkent dat Milan zich heeft gemeld voor Reijnders. "Maar we zijn momenteel niet in onderhandeling. Ze hebben een bod gedaan (zestien miljoen euro plus drie miljoen aan bonussen, red.), dat hebben we afgewezen", vertelt de technisch directeur van AZ in een interview met het Noordhollands Dagblad.

Als het aan AZ ligt, gaat Reijnders nergens heen deze zomer. "We hebben Milan laten weten dat wij met Tijjani hebben afgesproken dat het onze voorkeur heeft dat hij nog een jaar bij ons speelt. En dat wij hem het liefst aan die afspraak houden."

"Mocht er een nieuw bod komen, dan gaan we misschien alsnog onderhandelen. Maar daarvan is 'as we speak' geen sprake", besluit Huiberts, die een slordige 25 miljoen euro lijkt te eisen.

Reijnders zou zelf al wel akkoord zijn met AC Milan. Voor de 24-jarige middenvelder ligt een vijfjarig contract klaar in San Siro, tegen een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro netto. Reijnders zou intern zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt en is nu in afwachting van een akkoord tussen de clubs.