'Ajax lijkt doelpuntenmaker te zoeken en informeert naar lange spits van Sevilla'

'Ajax lijkt doelpuntenmaker te zoeken en informeert naar lange spits van Sevilla'

10-07-2023 08:47 Laatste update: 11:31
148

Ajax heeft in de zoektocht naar een doelpuntenmaker het oog laten vallen op Rafa Mir. De kans dat de lange spits van Sevilla naar Amsterdam komt, is echter nihil. Dat meldt Marca maandagochtend.

Ajax heeft geïnformeerd naar Mir, klinkt het. Veel lijkt de Spaanse aanvaller niet te voelen voor een verhuizing naar Amsterdam: het liefst blijft hij actief in La Liga. Volgens Marca heeft Valencia CF op dit moment de beste papieren om Mir over te nemen van Sevilla.

Mir is een 26-jarige spits, die twee jaar geleden voor zestien miljoen euro de overstap maakte van Wolverhampton Wanderers naar Sevilla. Bij de club uit Andalusië verloor hij de concurrentiestrijd van Youssef En-Nesyri en heeft hij nog maar weinig perspectief.

Sevilla is bereid Mir op huurbasis te laten vertrekken en hoopt daarbij op een fikse vergoeding. De aanvaller ligt nog vier jaar vast. Naast Valencia, waar Mir de jeugdopleiding doorliep én debuteerde als profvoetballer, zijn Getafe en Celta de Vigo in de markt.

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft op dit moment de beschikking over één pure spits: Brian Brobbey. Ook Dusan Tadic en eventueel Steven Bergwijn kunnen er uit de voeten. De optie tot koop in het huurcontract van Lorenzo Lucca werd deze zomer niet gelicht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!