'Napoli legt contact met AZ voor potentiële transfer, concurrentie van Lazio'

'Napoli legt contact met AZ voor potentiële transfer, concurrentie van Lazio'

10-07-2023 18:41
61

Jesper Karlsson geniet interesse van SSC Napoli, meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio. De AZ-aanvaller is zelfs 'een van de eerste keuzes' in de Napolitaanse zoektocht naar een buitenspeler.

De 24-jarige Karlsson verscheen in 2021 voor het eerst op de radar van Napoli, dat ook vorige zomer belangstelling toonde. Destijds kwam er geen transfer, maar mogelijk volgt er deze zomer wel een doorbraak. De Serie A-kampioen heeft Karlsson de hele tweede seizoenshelft gevolgd en is nadrukkelijk in beeld om naar Napels te komen, klinkt het.

Van formeel contact tussen Napoli en AZ is naar verluidt al sprake. Karlsson is een toptarget voor I Partenopei, dat concurrentie heeft van SS Lazio. Volgens Di Marzio heeft Lazio, in tegenstelling tot Napoli, nog niet de mogelijkheden onderzocht om de Zweed bij AZ los te weken.

Karlsson speelt sinds september 2020 bij AZ. Het afgelopen seizoen miste hij een flink aantal duels door blessureleed. Toch kwam hij tot 33 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij acht assists.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!