'RKC voert gesprek en hoopt op komst van 25-voudig Oranje-international'

'RKC voert gesprek en hoopt op komst van 25-voudig Oranje-international'

11-07-2023 13:27
46

Jeffrey Bruma kan zijn loopbaan voortzetten bij RKC Waalwijk. De 31-jarige verdediger heeft gesproken met de nummer negen van de Eredivisie, meldt Voetbal International.

Of Bruma daadwerkelijk aan de slag gaat in het Mandemakers Stadion, is afwachten. De 25-voudig Oranje-international heeft meerdere opties, weet VI. Hij is transfervrij na zijn vertrek bij sc Heerenveen deze zomer. Hij speelde een halfjaar voor de Friezen, die hem overnamen van het Turkse Kasimpasa. Hij kwam tot veertien optredens.

Bruma was actief in de jeugd van Feyenoord, maar maakte op jonge leeftijd de stap naar Chelsea. Via Leicester City en Hamburger SV kwam hij in 2013 bij PSV terecht. De mandekker stond drie jaar onder contract bij de Eindhovenaren, waarmee hij twee keer landskampioen werd. Vervolgens maakte hij voor dertien miljoen euro de overstap naar VfL Wolfsburg. Bruma speelde ook nog voor Schalke 04, FSV Mainz en dus Kasimpasa, maar zijn carrière raakte wat in het slop.

Na Heerenveen zou hij er nu voor kunnen kiezen om de draad bij RKC verder op te pakken. De Waalwijkers versterkten zich al met Denilho Cleonise, Jeroen Houwen, Richonell Margaret, Aaron Meijers, Raz Meir en Ilias Takidine. Daartegenover staat het vertrek van onder anderen Mats Seuntjens, Pelle Clement, Vurnon Anita, Florian Jozefzoon en Saïd Bakari.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!