'Feyenoord krijgt wereldkampioen en Ajax-target aangeboden, transfer wordt lastig'

'Wereldkampioen en Ajax-target aangeboden bij Feyenoord, transfers lastig verhaal'

11 juli 2023 om 22:28
Laatste update: 12 juli 2023 om 07:34

In de zoektocht naar een vervanger van Sebastian Szymański krijgt Feyenoord hulp van buitenaf, weet 1908. Zo zijn middenvelders Thiago Almada (Atlanta United) en Arsen Zakharyan (Dinamo Moskou) aangeboden in Rotterdam. De komst van beide spelers wordt financieel echter zeer lastig voor Feyenoord, terwijl Zakharyan ook in beeld was bij Ajax.

Het is inmiddels duidelijk dat Szymański niet nog een jaar in De Kuip te bewonderen zal zijn, waardoor Feyenoord door moet schakelen. Via een tussenpersoon kan de Stadionclub een poging wagen voor Almada, een 22-jarige Argentijn die indruk maakt in de MLS. Atlanta United kocht hem een jaar geleden voor ruim veertien miljoen euro van Vélez Sarsfield. De kans lijkt echter zeer klein dat Feyenoord de middenvelder, die met de Argentijnse selectie het WK won, kan binnenhalen.

Ook FC Barcelona en Napoli zijn in de markt, terwijl Atlanta flink aan Almada lijkt te kunnen verdienen. Bondscoach Lionel Scaloni heeft de viervoudig international wel op het hart gedrukt om de overstap naar Europa te maken, maar Almada lijkt zelf liever in de Verenigde Staten te blijven. Volgens 1908 is er desondanks een 'minuscule kans van slagen' voor Feyenoord.

Zakharyan
Zakharyan, een twintigjarige Rus die al een basisplek heeft veroverd bij Dinamo Moskou, is via tussenpersonen ook aangeboden in Rotterdam-Zuid. Feyenoord zou de speler nu nader bestuderen. Ajax zat ook lange tijd achter Zakharyan aan. Eduard Spertsyan zou om uiteenlopende redenen nu echter hoger op de verlanglijst van directeur Sven Mislintat staan.

Voor Feyenoord lijkt de komst van Zakharyan ook een zeer lastig verhaal te worden. De Russisch international zou een clausule van om en nabij de vijftien miljoen euro in zijn contract hebben staan, maar daar lijken de Rotterdammers niet aan te kunnen voldoen. 'Mocht Feyenoord toe willen slaan op de komst van Zakharyan, moeten er wel erg speciale constructies worden bedacht', zo klinkt het.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!