Excelsior strikt Zweeds jeugdinternational: 'Granqvist zei dat dit goed is'

Excelsior strikt Zweeds jeugdinternational: 'Granqvist zei dat dit goed is'

12-07-2023 13:23
11

Excelsior heeft zijn derde zomerversterking binnen. De Kralingers hebben zich versterkt met Zweeds jeugdinternational Casper Widell. De twintigjarige centrumverdediger komt over van Helsingborgs IF.

Widell tekent in Rotterdam-Kralingen een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een extra seizoen. "We hadden al langer interesse in Casper en zijn blij dat hij nu de keuze voor Excelsior heeft gemaakt", zegt technisch manager Niels van Duinen op de clubsite. "Hij ziet Excelsior en de Nederlandse competitie als het ideale platform om zichzelf verder te ontwikkelen. Wij denken dat hij met zijn verdedigende kwaliteiten en, ondanks zijn jonge leeftijd, leiderschapskwaliteiten van grote waarde kan zijn om ook komend seizoen onze doelstelling weer te behalen."

"Als jonge Zweedse voetballer droom je ervan om uit te komen in een van de grote Europese competities en voor mij wordt dit nu werkelijkheid", aldus Widell, die bewust voor de Eredivisie heeft gekozen. "Veel Zweedse spelers hebben in de Eredivisie gespeeld en voor hen is dat goed geweest. Ook mijn voormalig technisch directeur Andreas Granqvist, die hier bij FC Groningen heeft gevoetbald, zei dat dit goed is voor mijn ontwikkeling."

Widell speelde al zestig officiële wedstrijden voor Helsingborg. Hij geldt na Arthur Zagré en Lennard Hartjes als de derde zomeraanwinst voor Excelsior.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!