Vermeer (37) vertelt waarom hij Amerika heeft ingeruild voor Nederland en PEC

Vermeer (37) vertelt waarom hij Amerika heeft ingeruild voor Nederland en PEC

12-07-2023 14:58
16

Kenneth Vermeer denkt nog niet aan stoppen. PEC Zwolle haalde de 37-jarige doelman deze zomer terug naar Nederland, in eerste instantie als stand-in voor Jasper Schendelaar.

Vermeer verliet Nederland in 2020 voor de Major League Soccer, waar hij keepte voor Los Angeles FC en FC Cincinnati. "Toen ik naar Amerika vertrok, deed ik dat eerlijk gezegd wel met het idee om daar af te sluiten", erkent hij in een interview met Voetbal International.

De doelman had zijn 'American Dream' voor geen goud willen missen, maar Nederland bleef trekken. Ook omdat zijn zoon inmiddels dertien is en bij PSV speelt. Bovendien is Vermeer zelf nog niet klaar met voetballen. "Zolang het lichaam het toelaat en ik er plezier in heb, wil ik gewoon doorgaan. Want als je stopt, is er geen weg meer terug."

Veel zal Vermeer in eerste instantie niet keepen in Zwolle, waar met Schendelaar een zeer talentvolle goalie op doel staat. "Ik ben hier om te ondersteunen en ben niet iemand die aan de stoelpoten van zijn teamgenoten gaat zagen", verklaart Vermeer. "Maar ik kom natuurlijk niet naar Zwolle om vrijwillig op de bank plaats te nemen. We gaan voor een goede, gezonde concurrentiestrijd."