'Dolberg heeft het laten zien bij Ajax, deze killer is eigenlijk te goed voor ons'

'Dolberg heeft het laten zien bij Ajax, deze killer is eigenlijk te goed voor ons'

12-07-2023 15:27
33

Kasper Dolberg is 'eigenlijk te goed' voor Anderlecht. Dat stelt zijn nieuwe trainer Brian Riemer in Het Laatste Nieuws. De Deen (25) verhuisde onlangs naar Brussel om zijn loopbaan weer op de rails te krijgen.

Riemer is dolblij met de komst van landgenoot Dolberg. "Ik hem goed, Kasper heeft een geweldige persoonlijkheid", aldus de Anderlecht-coach. "Hij heeft de laatste jaren pech gehad, wij willen een vangnet zijn voor hem. Dolberg moet bij Anderlecht zijn carrière herlanceren."

Door zijn verleden bij Ajax heeft Dolberg een streepje voor bij Riemer. "Technisch is hij enorm sterk. De manier waarop wij willen voetballen is niet nieuw voor hem. Ajax speelt zo, de Deense nationale ploeg speelt zo, dat zal zijn integratie in het team versnellen. Dolberg is zéér explosief op de eerste meters, dus hij kan ook makkelijk de ruimte zoeken in de rug van de verdediging. En het is een killer in de box. Dat zagen we bij Ajax en in zijn eerste seizoen bij Nice."

De laatste jaren raakte de carrière van Dolberg in het slop: Nice verkocht hem deze zomer voor vijf miljoen euro aan Anderlecht, nadat huurperiodes bij Sevilla en TSG Hoffenheim hopeloos waren mislukt. "Dolberg is een speler die vertrouwen moet voelen en de manier van spelen moet duidelijk zijn. Dat is bij ons allebei het geval", stelt Riemer.

"Eerlijk, ik denk dat we erin geslaagd zijn een speler te strikken die eigenlijk te goed is voor Anderlecht. Kasper Dolberg heeft het talent om in één van de drie grootste competities ter wereld zijn goals te maken. Maar hij speelt bij ons en daar gaan we maximaal van proberen te profiteren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!