'FC Twente ziet toch een opening en maakt werk van Eiting en Pellistri'

'FC Twente ziet toch een opening en maakt werk van Eiting en Pellistri'

12-07-2023 23:22
54

FC Twente maakt werk van de komst van Carel Eiting. Daarnaast hopen de Tukkers spoedig de komst van Manchester United-speler Facundo Pellistri af te ronden, meldt De Telegraaf woensdagavond.

FC Twente eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in de Eredivisie, maar raakte - naast trainer Ron Jans - wel de nodige steunpilaren kwijt. Onder anderen Vaclav Cerny, Ramiz Zerrouki en Virgil Misidjan vertrokken uit Enschede. 

Wedden

Meer odds

Twente sloeg eerder op de dag wel een belangrijke slag door het contract van Mees Hilgers te verlengen. En daar moet het niet bij blijven in De Grolsch Veste. Eiting was al langer de beoogde versterking voor het middenveld, maar hij hield de boot eerder nog af. De 25-jarige ex-Ajacied leek zijn zinnen te zetten op een transfer naar het buitenland. Daarvoor wisselde hij ook van zaakwaarnemer, zoals VoetbalPrimeur wist te melden. Volgens De Telegraaf lijkt er nu toch een opening voor Twente om hem in te lijven.

Eiting ligt nog tot medio 2024 vast bij FC Volendam, met een optie voor een extra jaar. In het vissersdorp geldt hij als steunpilaar. In 34 Eredivisie-duels was de controleur goed voor drie goals en liefst tien assists.

Naast Eiting hoopt FC Twente zich ook te versterken met Pellistri. De 21-jarige vleugelaanvaller, die al twaalf interlands voor Uruguay speelde, moet op huurbasis overkomen van Manchester United. Hij speelde tot dusver tien duels in de hoofdmacht van de Engelse topclub.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!