Hartverscheurend interview Dele Alli: 'Ik vroeg me af of ik kon stoppen'

Hartverscheurend: Alli vertelt over opname afkickkliniek en verslavingen

13 juli 2023 om 09:51

Dele Alli heeft in een openhartig interview met Gary Neville verteld over zijn mentale problemen. De 27-jarige Engelsman heeft zich laten opnemen in een afkickkliniek.

Alli werd het afgelopen seizoen door Everton uitgeleend aan Besiktas, maar keerde voortijdig terug. Hij was verslaafd geraakt aan slaappillen en dronk teveel. In een poging om zichzelf op het rechte pad te krijgen, liet hij zich zes weken opnemen. "Op een ochtend keek ik in de spiegel en, het klinkt dramatisch, vroeg ik me af of ik kon stoppen met voetbal", zegt hij in The Overlap.

Op dat moment was Alli 24 en nog speler van Tottenham Hotspur. "Ik had een baan waar ik van hield... Het was hartverscheurend." Alli heeft naar eigen zeggen altijd tegen zichzelf moeten vechten. "Ik was het gevecht aan het winnen, aan het lachen, liet zien dat ik vrolijk was. Maar van binnen was ik het gevecht aan het verliezen. Trauma is trauma. Als je zou weten hoe mijn leven eruit heeft gezien, zou je me wat beter begrijpen. Ik wil andere mensen helpen en laten weten dat ze niet alleen zijn. Het maakt je niet zwak om hulp te vragen."

Alli vertelt hoe zijn jeugd hem heeft gevormd. Zo werd hij misbruikt door een vriend van zijn aan alcohol verslaafde moeder en dealde hij drugs toen hij acht jaar oud was.