FIFA reageert op transferverbod Al Nassr: 'Gelijk weg als ze schulden aflossen'

FIFA reageert op transferverbod Al Nassr: 'Gelijk weg als ze schulden aflossen'

13 juli 2023 om 11:52
Laatste update: 13 juli 2023 om 13:21

FIFA heeft tekst en uitleg gegeven over het transferverbod dat Al Nassr recentelijk heeft gekregen. Volgens de wereldvoetbalbond is de club inderdaad over de scheef gegaan en staan er nog wat schulden open.

Al Nassr kreeg eerder deze week te horen dat de club geen transfers mag doen tot nader order. 'Al Nassr kan op dit moment geen nieuwe spelers inschrijven door openstaande schulden. Het verbod zal direct worden ingetrokken wanneer de club uit Saudi-Arabië haar schulden heeft afbetaald aan de crediteuren die daar officieel recht op hebben', meldt de FIFA Al Nassr haalde deze transferperiode onder andere Marcelo Brozovic al binnen.

Volgens verschillende bronnen zou het gaan om ongeveer een half miljoen euro aan schulden voor de Saudische club. Het lijkt er niet op dat dit bedrag een probleem zal worden voor de beleidsbepalers achter de Saudi Pro League. Eerder haalde Al Nassr ook Cristiano Ronaldo naar het Midden-Oosten. De transfer van Hakim Ziyech is inmiddels wel geklapt, waardoor die komst onwaarschijnlijk lijkt.