Opnieuw witte rook uit Milaan: AC Milan doet voor tweede keer zaken met Chelsea

AC Milan doet voor de tweede keer zaken met Chelsea en meldt inkomende transfer

13 juli om 19:26
Laatste update: 13 juli om 19:35

De kogel is door de kerk: Christian Pulisic verruilt Chelsea voor AC Milan. De Amerikaanse aanvaller is donderdagavond gepresenteerd bij de Italiaanse club. Naar verluidt ontvangt Chelsea in totaal 22 miljoen euro, terwijl The Blues ook een fors doorverkooppercentage bedongen zouden hebben.

Chelsea betaalde ruim vier jaar geleden nog 64 miljoen euro aan Borussia Dortmund voor de diensten van Pulisic. De 57-voudig international heeft die transfersom echter niet waargemaakt. Pulisic wilde zelf ook vertrekken bij Chelsea, om zijn plezier in het voetbal te hervinden. De 24-jarige buitenspeler krijgt nu zijn zin: hij mag zichzelf namelijk officieel speler van AC Milan noemen.

Naar verluidt tikken de Milanezen dus 22 miljoen euro af. Eerder verzekerde de nummer vier van de Serie A zich al van de diensten van Ruben Loftus-Cheek, die ook overkwam van Chelsea. De Engelsman kostte naar verluidt zo'n twintig miljoen euro.

Ook AZ-middenvelder Tijjani Reijnders kan de overstap naar AC Milan gaan maken. De Italianen deden recent een bod van negentien miljoen euro plus vier miljoen euro aan bonussen, maar AZ zou inzetten op een bedrag van 25 miljoen. Zelf wil Reijnders de overstap dolgraag maken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!