Reijnders op de bank bij AZ vanwege transfer naar AC Milan? "Nee hoor"

Reijnders op de bank bij AZ vanwege transfer naar AC Milan? "Nee hoor"

12 juli 2023 om 22:33

De absentie van Tijjani Reijnders in het oefenduel van AZ met Standard Luik had niets te maken met een mogelijke transfer naar AC Milan. Dat beweert trainer Pascal Jansen.

De Italiaanse topclub wil de 24-jarige middenvelder dolgraag overnemen van de Alkmaarders. Dat Reijnders - als enige - de hele wedstrijd op de bank bleef tijdens de 4-3 zege op de Belgen, wakkerde de geruchten verder aan. Volgens Jansen had die keuze echter niets te maken met een op handen zijnde transfer. "Nee hoor", zegt de coach in het Noordhollands Dagblad.

"Ik wilde andere koppeltjes aan het werk zien. Dani de Wit is weer helemaal terug na zijn blessure, en ik wilde zien hoe hij met Sven Mijnans zou functioneren. Vandaar dat zij, met Jordy Clasie, het middenveld vormden", legt Jansen uit. Ook Max Huiberts ontkent dat Reijnders vanwege een transfer naar AC Milan op de bank bleef. Volgens de technisch directeur is er sinds vorig weekend niets veranderd en is een vertrek van de steunpilaar nog niet meteen aan de orde.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!