'Wie je ook spreekt binnen Ajax, ze worden helemaal gek van Mislintat en Hendriks'

'Wie je ook spreekt binnen Ajax, ze worden helemaal gek van Mislintat en Hendriks'

14-07-2023 17:55
205

Ajax-directeuren Sven Mislintat en Maurits Hendriks maken zich nog niet geliefd in Amsterdam. De Duitser zou qua aanpak flink verschillen van voorganger Marc Overmars, vertelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

De verslaggever concludeert dat Ajax wil snijden in de uitgaven en dat de selectie daardoor alleen maar meer aan kwaliteit lijkt in te boeten. "Maurits Hendriks is naar Ajax gekomen, de oud-NOC*NSF-topman. Bij Ajax heerst inmiddels de olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen. Dat is natuurlijk niet des Ajax. Het gaat de verkeerde kant op", zegt hij

Verweij ziet Ajax momenteel passief handelen. "Wie je ook spreekt binnen Ajax, ze worden helemaal gek van alle Powerpoint-presentaties van Mislintat en Hendriks", onthult hij. "Er is een cultuurtje waarin die twee alles bepalen binnen de club, en dat is de voetballers echt een doorn in het oog. Als je opeens Mislintat als directeur voetbalzaken op het trainingsveld ziet staan... Marc Overmars is nooit in de buurt van het veld geweest. Die stond meters verderop met een kopje koffie."

Volgens Verweij heeft Steijn geen moeite met de nadrukkelijke aanwezigheid van Mislintat. "Je hoort echt hele leuke en goede verhalen over hem. Hij moet een eerlijke kans krijgen om zich te bewijzen, maar als je overkomt van Sparta zal je niet meteen tegen Mislintat en Hendriks ingaan", klinkt het over de trainer.

Verweij komt tot slot nog eens terug op de trendbreuk in de Arena. "Ajax is nu wel bezig, maar door het lage ambitieniveau zeggen spelers: ze spelen geen Champions League en er wordt gesneden in de salarissen. Ajax is op dit moment heel onaantrekkelijk."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!