Dest mag zich opnieuw bewijzen bij Barcelona: 'Het hangt van mij af en ik kan het'

Dest mag zich opnieuw bewijzen bij Barcelona: 'Het hangt van mij af en ik kan het'

14 juli 2023 om 23:13

Sergiño Dest wil zich de komende weken laten zien aan trainer Xavi Hernández. De Amerikaanse back, die eerder in het shirt van Ajax speelde, krijgt bij FC Barcelona een nieuwe kans om zich te bewijzen.

Het afgelopen seizoen werd Dest verhuurd aan AC Milan. De Italiaanse topclub lichtte de koopoptie van naar verluidt twintig miljoen euro niet. Nu begint hij dus weer vanaf nul in Catalonië. "Ik ben volledig gefocust op iedere dag hard werken en richt me nu op nog een seizoen bij FC Barcelona. Het hangt van mij af en ik kan het", aldus Dest tegenover Spaanse media. 

"Xavi vertelde me dat ik vanaf nul begin en ik mijn kwaliteiten moet laten zien", vervolgt Dest. "Iedereen begint vanaf nul, ik weet dat ik een beetje achterloop, maar ik weet zeker dat ik mijn best zal doen voor het team. Het is een moeilijk moment in mijn carrière en in deze situatie kun je op twee manieren denken: negatief of positief. Ik heb altijd een positieve mentaliteit gehad en hou ervan om hard te werken."

Dest verliet Ajax in 2020 voor een nieuw avontuur in Barcelona. De Spaanse topclub betaalde zo'n twintig miljoen euro voor de verdediger, die nog een contract heeft tot de zomer van 2025.