'Mogelijk slecht nieuws voor Bassey: Brighton gaat aankloppen bij Fiorentina'

'Mogelijk slecht nieuws voor Bassey: Brighton gaat aankloppen bij Fiorentina'

15-07-2023 18:30 Laatste update: 18:45
52

Brighton & Hove Albion richt zijn pijlen nu op Fiorentina-verdediger Igor, om de positie links in het hart van de defensie te versterken. Dat meldt Fabrizio Romano. Een transfer van Igor kan wel eens gevolgen gaan hebben voor Ajax-verdediger Calvin Bassey.

Levi Colwill maakte afgelopen seizoen veel indruk als linkercentrale verdediger van Brighton. The Seagulls huurden de Engelsman van Chelsea, maar The Blues willen hem nu behouden. Daardoor schakelt Brighton na meerdere pogingen door. Eerder werd duidelijk dat de naam van Bassey ook op de lijst van Brighton staat, maar de nummer zes van de Premier League maakt nu werk van de komst van Igor.

Wedden

Meer odds

De 25-jarige Braziliaan heeft naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt met Brighton. Nu moeten de Engelsen in onderhandeling gaan met Fiorentina. De clubs moeten nog een aantal stappen naar elkaar toe maken, om tot een akkoord te kunnen komen.

Het is niet precies duidelijk wat voor gevolgen een transfer van Igor voor Bassey zouden hebben. De kans wordt er dan in ieder geval niet groter op dat de Ajax-verdediger naar het zuiden van Engeland verkast. Inmiddels heeft Bassey zich weer bij Ajax gemeld, om te beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!