AZ laat 'fijne speler' gaan: 'Kwaliteiten die weinig anderen in Eredivisie hebben'

AZ laat 'fijne speler' gaan: 'Kwaliteiten die weinig anderen in Eredivisie hebben'

15-07-2023 21:18
40

Sven Mijnans gaat Tijjani Reijnders missen bij AZ, maar de jeugdinternational denkt dat eventueel geschikt is om de positie van zijn teamgenoot over te nemen. Mijnans ziet echter ook nog wat verbeterpunten voor zichzelf.

Het is inmiddels duidelijk dat Reijnders de overstap naar AC Milan gaat maken. "Tijjani heeft zich afgelopen jaar natuurlijk ontzettend goed ontwikkeld", zegt Mijnans tegenover Voetbal International. "Zijn dribbelend vermogen, het gemak waarmee hij tegenstanders passeert, de manier waarop hij een overtal kan creëren op het middenveld en ook voorin: het is echt een heel fijne speler, met kwaliteiten die weinig anderen hebben in de Eredivisie. En Tijjani is ook nog eens een leuke en aardige gozer in de groep."

Mijnans speelde in het afgelopen half jaar als aanvallende middenvelder bij AZ, maar hij kan ook op de positie van Reijnders uit de voeten. "Bij Sparta heb ik dat vaak gedaan. Ik denk dat ik dat ook bij AZ op een goede manier zou kunnen invullen. Als aanvallende middenvelder sta je hoger op het veld, vaak met je rug naar het doel. In een controlerende rol heb je het spel meer vóór je, dat is denk ik een sterk punt van mij. Net als loopacties van box-to-box, om tegenstanders te verrassen"

Als hij weer als centrale middenvelder gaat spelen, moet Mijnans wel letten op zijn omschakeling en verdedigende uitvoering. "Dat zijn nog steeds aandachtspunten. Het laatste half jaar heb ik me gefocust op mijn ontwikkeling als nummer 10. Hoe je vrij moet komen tussen de linies, hoe je druk moet zetten voorin. Dus dat is wel weer even schakelen. Maar ik denk dat ik voldoende ontwikkeld ben als nummer 8 om ook bij AZ daarin mijn weg te gaan vinden."