Lukkien stuurt 'lastige jongen' naar huis bij Groningen: 'Regeltjes overtreden'

Lukkien stuurt 'lastige jongen' naar huis bij Groningen: 'Regeltjes overtreden'

15-07-2023 22:31
109

FC Groningen heeft Tomás Suslov weggestuurd van zijn trainingskamp. De Slowaaks international overtrad 'een aantal regeltjes', waardoor hij om disciplinaire redenen naar huis moest.

Groningen boekte zaterdag een 5-2 oefenzege op het Belgische KMSK Deinze, maar Suslov was niet van de partij. Trainer Dick Lukkien vertelt dat de middenvelder weggestuurd is van het trainingskamp. "Tomas heeft een aantal regeltjes overtreden", zegt de oefenmeester tegen RTV Noord. "Ik vind het niet zo netjes om het daarover te hebben."

"We hebben een aantal afspraken gemaakt waaraan hij zich niet heeft gehouden", gaat Lukkien verder. "Daar heb ik hem op aangesproken. En ik heb hem gezegd dat het op dit moment niet goed genoeg is om in het kamp te blijven en heb hem dus terug naar Groningen gestuurd."

Na het trainingskamp mag Suslov zich vrij snel weer op de club melden. "We hebben Suslov gezegd dat hij onderdeel is van FC Groningen. Fouten maken hoort bij de ontwikkeling in het voetbal en het leven. We gaan volgende week zitten om dat goed door te spreken en dan verwacht ik dat hij weer bij de groep zit." Suslov staat bij Groningen niet bekend als een 'lastige jongen', maar Lukkien neemt die verhalen naar eigen zeggen niet mee. Hij wil onbevooroordeeld beginnen bij de club.