Bekerheld van Spakenburg geeft uitleg over afwijzen van Groningen: 'Heel lastig'

Bekerheld van Spakenburg geeft uitleg over afwijzen van Groningen: 'Heel lastig'

26-06-2023 19:16
136

Floris van der Linden kon na een geweldig bekeravontuur met Spakenburg de stap naar FC Groningen maken, maar zag daar uiteindelijk vanaf. De aanvoerder van de club uit het gelijknamige vissersdorp vond het een hele lastige keuze, maar uiteindelijk hakte hij de knoop door.

"Ik heb er lang over nagedacht", vertelt Van der Linden in gesprek met ESPN. "Het is niet specifiek één reden waarom ik het niet gedaan heb. Het is natuurlijk een fantastische sportieve uitdaging. Ik ben heel veel dagen opgestaan met het idee dat ik dit echt ging doen. Maar ik heb alles voor mezelf op een rijtje gezet en het er heel veel over gehad met mensen in mijn omgeving."

Uiteindelijk gaf het huidige leven van Van de Linden de doorslag. "Het is een mix geweest van mijn sociale uitdagingen, de vrijheid die ik nu heb. De maatschappelijke uitdaging die ik nu heb. En nog een sportieve uitdaging die ik ook nog steeds heb bij Spakenburg. Die mix is voor mij super belangrijk. Dat is uiteindelijk de reden dat ik niet verder op Groningen ingegaan ben. Maar het was zeker geen makkelijke beslissing, hier zijn heel wat uurtjes overheen gegaan. Ik heb er slapeloze nachten van gehad."