'Daarom hebben we Gouweleeuw verteld dat zijn contract niet verlengd zal worden'

'Daarom hebben we Gouweleeuw verteld dat zijn contract niet verlengd zal worden'

16-07-2023 23:08
76

Het contract van Jeffrey Gouweleeuw bij FC Augsburg zal volgend jaar niet verlengd worden. Dat laat technisch directeur Stefan Reuter weten. De samenwerking tussen de aanvoerder en de Duitse club loopt af in de zomer van 2024.

"Jeff is een zeer waardevolle speler voor ons", aldus Reuter in gesprek met BILD. "Maar de seizoensanalyse heeft aangetoond dat we een nieuwe structuur en hiërarchie willen. Daarom hebben we Jeff al vroeg laten weten dat zijn contract, dat in 2024 afloopt, niet verlengd zal worden."

Sinds 2016 speelt Gouweleeuw in het shirt van Augsburg, dat hem overnam van AZ Alkmaar. Tot dusver speelde de verdediger 205 duels voor Augsburg. De afgelopen vier seizoenen was Gouweleeuw aanvoerder van de Bundesliga-club. Komend seizoen zal dat volgens het Duitse medium anders zijn. Niklas Dorsch, Ermedin Demirovic en Felix Uduokhai worden als de topkandidaten gezien om de nieuwe captain te worden. 

Gouweleeuw kampt momenteel met een voetblessure en mist hoogstwaarschijnlijk de start van het nieuwe seizoen. De verdediger moet volgens verschillende lokale Duitse media eerst geopereerd worden. Om die reden ontbreekt Gouweleeuw op het trainingskamp van Augsburg in Oostenrijk.