Goudhaantje Giménez na winst Gold Cup: 'Eerst even op vakantie'

Goudhaantje Giménez na winst Gold Cup: 'Eerst even op vakantie'

17-07-2023 10:18 Laatste update: 10:20
45

Santiago Giménez ging door het dolle heen na het winnen van de Gold Cup. De aanvaller van Feyenoord schoot zijn land Mexico naar de twaalfde winst uit de geschiedenis van het toernooi en ging na afloop van de finale tegen Panama in op zijn toekomst. 

Drie minuten na zijn invalbeurt maakte Giménez het enige doelpunt van de wedstrijd. "Het was echt een geweldig moment, een van de belangrijkste doelpunten in mijn carrière omdat deze goal en zege ook echt de geschiedenisboeken ingaan", aldus de Feyenoorder in gesprek met ESPN Mexico.

Volgens de spits had Mexico niets te verliezen na het verlies van de vorige Gold Cup-finale tegen de Verenigde Staten. "Ik denk dat we vandaag niets te verliezen hadden. We waren mentaal niet top bij de vorige finale en deze nieuwe kans gaf ons misschien een mentale voorsprong."

Door beslissend te zijn in de finale kwam een droom uit van Giménez. "Het was geweldig. Het is een van de belangrijkste goals van mijn carrière." Nu kan hij zich gaan richten op het nieuwe seizoen. "Het toernooi met de nationale ploeg is voorbij. We moeten nu weer aan onze clubs denken, maar eerst even op vakantie."