Droomtransfer is een feit: AZ verkoopt Reijnders aan AC Milan

Droomtransfer is een feit: AZ verkoopt Reijnders aan AC Milan

19-07-2023 17:03 Laatste update: 17:34
41

Het is officieel: Tijjani Reijnders mag zich speler van AC Milan noemen. AZ ontvangt ongeveer twintig miljoen euro voor de middenvelder, exclusief bonussen.

Milan meldde zich een maand geleden voor Reijnders en legde in totaal twee à drie biedingen neer in Alkmaar. Een transfersom die richting de gevraagde 25 miljoen euro gaat, bleek genoeg om AZ te overtuigen. Reijnders zelf was al langere tijd akkoord met Milan. Hij heeft rugnummer 14 gekregen.

Wedden

Meer odds

Voor de 24-jarige middenvelder ligt een vijfjarig contract klaar in San Siro, tegen een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro netto. Hij versterkt het middenveld van de Rossoneri na het vertrek van Sandro Tonali, voor wie Newcastle United 70 miljoen euro betaalde. Met Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) trok Milan al een nieuwe middenvelder aan.

AZ nam Reijnders in de zomer van 2017 over van PEC Zwolle. Na een jaar in de jeugdopleiding van de Alkmaarders mocht hij ruiken aan het echte werk bij RKC Waalwijk. Na zijn huurperiode in Brabant moest Reijnders lang geduld hebben, maar vorig seizoen volgde zijn definitieve doorbraak.

Reijnders is de zeventiende Nederlander bij Milan en treedt in de voetsporen van landgenoten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Nigel de Jong en Jaap Stam. Milan eindigde het afgelopen seizoen als vierde in de Serie A en reikte tot de halve finale van de Champions League.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!