'Reijnders is vertrokken: afscheid bij AZ, grote dag bij AC Milan aanstaande'

'Reijnders is vertrokken: afscheid bij AZ, grote dag bij AC Milan aanstaande'

17-07-2023 16:29
14

Tijjani Reijnders is vertrokken bij AZ. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de 24-jarige middenvelder afscheid genomen van zijn medespelers en stapt hij maandagavond op het vliegtuig naar Italië om zijn droomtransfer naar AC Milan af te ronden.

Reijnders wordt dinsdag gekeurd door Milan en zal aansluitend zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. In San Siro gaat hij naar verluidt 1,7 miljoen euro per jaar verdienen. Dat is een veelvoud van zijn AZ-salaris.

Het was al geruime tijd duidelijk dat Reijnders naar Milan wilde, maar AZ stelde zich hard op in de onderhandelingen. Uiteindelijk bereikten de nummers vier van de Eredivisie en Serie A overeenstemming over een transfersom van zo'n twintig miljoen euro. Dat bedrag kan de komende jaren nog met enkele miljoenen oplopen.

Reijnders nam maandagmiddag afscheid van zijn collega's en stapt later op de dag in het vliegtuig naar Milaan. Hij treedt bij Milan in de voetsporen van illustere landgenoten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Nigel de Jong en Jaap Stam.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!