'Here we go' van Romano: 'AZ verkoopt Kerkez, wiens transfer succesvol gekaapt is'

'Here we go' van Romano: 'AZ verkoopt Kerkez, wiens transfer succesvol gekaapt is'

17-07-2023 18:08 Laatste update: 18:18
131

Milos Kerkez gaat AZ definitief verruilen voor Bournemouth. Met zijn befaamde 'Here we go' kondigt transferexpert Fabrizio Romano de overgang aan. Kerkez leek lange tijd op weg naar SS Lazio, maar kan in de Premier League nu een tandem gaan vormen met Justin Kluivert.

Dat Kerkez gaat vertrekken bij AZ was al even duidelijk. Lang lag Lazio dus op pole position, maar Bournemouth heeft de transfer succesvol gekaapt. Maandagochtend werd al duidelijk dat de Premier League-club dicht bij de komst van Kerkez was. Het is niet duidelijk welk bedrag AZ gaat ontvangen voor de linksback, al werd eerder gemeld dat de Alkmaarders inzetten op een transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen euro.

Zowel AZ en Bournemouth als Kerkez en Bournemouth zijn tot een akkoord gekomen, waardoor de speler deze week medisch gekeurd kan worden in Engeland. Daarna zal Kerkez gaan tekenen bij de nummer vijftien van de Premier League. De negentienjarige linksback kan dus een linkerkant gaan vormen met Kluivert, terwijl hij ook samen zal gaan spelen met Marcos Senesi.

AZ nam Kerkez anderhalf jaar geleden over van AC Milan, voor ruim één miljoen euro. Na het vertrek van Owen Wijndal groeide de international al snel uit tot een van de dragende krachten in Alkmaar. Met zijn drive en pit viel Kerkez ook in het buitenland op: over interesse hoefde hij deze zomer namelijk niet te klagen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!