'Kerkez hard op weg van AZ naar Premier League: deal in afrondende fase'

'Kerkez hard op weg van AZ naar Premier League: deal in afrondende fase'

17-07-2023 09:17 Laatste update: 09:33
133

Bournemouth heeft zich gemeld bij AZ voor Milos Kerkez. Even leek het erop dat de linksback een transfer naar SS Lazio ging maken, nu is de kans levensgroot dat hij de overstap naar de Premier League gaat maken.

Dat meldt Fabrizio Romano. Volgens de Italiaan probeert Bournemouth de transfer van Kerkez naar Lazio te kapen. De club uit Engeland zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Hongaar. 'De onderhandelingen gaan nu de laatste fase in', schrijft Romano. 'Bournemouth heeft er alle vertrouwen in om de deal met Kerkez maandag af te ronden.'

Een aantal weken geleden verliet Sam Beukema AZ al voor een nieuw avontuur bij Bologna. De Alkmaarders ontvangen ongeveer zeven miljoen euro. Ook is Tijjani Reijnders onderweg naar AC Milan. De Italiaanse topclub betaalt naar verluidt zo'n 24 miljoen euro voor de middenvelder. Technisch directeur Max Huiberts zou de selectie van AZ het liefst intact laten. Toch kan Kerkez rekenen op medewerking vanuit de club. "Milos is hot. Soms is een speler gewoon niet te houden", aldus Huiberts eind juni in gesprek met Voetbal International. "Een Belgische middenmoter of een Engelse degradatiekandidaat kun je nog weleens nee verkopen. Maar in zijn geval gaat het om grote clubs. Milos is een heel bijzonder ventje met grote kwaliteiten. Dat weet heel Europa inmiddels."