Sparta-ster deelt vertrekwens: 'De kans dat ik blijf is niet heel groot'

Sparta-ster deelt vertrekwens: 'De kans dat ik blijf is niet heel groot'

18 juli om 08:32
Laatste update: 18 juli om 09:39

Sparta moet na de overstap van trainer Maurice Steijn naar Ajax ook vrezen voor de transfers van enkele steunpilaren. Rond Nick Olij is het nog rustig, maar Arno Verschueren en Vito van Crooij genieten belangstelling. Die laatste wil een stap maken, zegt hij in De Telegraaf.

Van Crooij had een groot aandeel in de knappe zesde plaats van Sparta in de Eredivisie. In 38 competitieduels voor de Rotterdammers, inclusief play-offs, was de 27-jarige buitenspeler goed voor veertien doelpunten en twaalf assists. Hij hoopt zijn uitstekende seizoen deze zomer te verzilveren.

"In het voetbal is het moeilijk te zeggen, maar de kans dat ik hier dit seizoen blijf is niet heel groot", stelt Van Crooij, die een contract tot medio 2024 heeft op Het Kasteel. Volgens De Telegraaf wordt doorlopend naar hem geïnformeerd. "Of dit voor mij ook het moment is om te gaan? Ik ben toe aan iets nieuws, dat gevoel heb ik. Het afgelopen seizoen was gigantisch voor ons allemaal. Na negen jaar in Nederland heb ik de ambitie om de stap naar het buitenland te maken. Het is afwachten of er voor beide partijen een mooi bedrag op tafel komt. Dan zijn we er uiteindelijk allemaal beter van geworden en dat gun ik Sparta ook echt."

Tegenover het mogelijke vertrek van Van Crooij, Olij en Verschueren staat dat Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen in principe nog een jaar in Rotterdam blijven. Technisch directeur Gerard Nijkamp trok daarnaast al tien nieuwe spelers aan.