Update: Sparta raakt back definitief kwijt, Zwitserse Grasshoppers bevestigt deal

Update: Sparta raakt back definitief kwijt, Zwitserse Grasshoppers bevestigt deal

17 juli - 17:22 Laatste update: 17:24
26 Reacties
Author profile picture

Nordin 't Hart

Voormalig Sparta Rotterdam-verdediger Dirk Abels gaat zijn loopbaan waarschijnlijk voortzetten bij het Zwitserse Grasshoppers. De transfervrije rechtsback is naar Zwitserland gevlogen om te spreken met de directie van de club, weet VoetbalPrimeur.

Abels was in de afgelopen vier jaar actief bij Sparta, waar hij 146 wedstrijden speelde. De Rotterdammers hoopten lange tijd op een verlenging, aangezien het contract van Abels op 1 juli afliep. Het opleidingsproduct van PSV gaat echter transfervrij vertrekken. Grasshoppers hoopt aan de haal te gaan met hem. De nummer zeven van Zwitserland wil Abels voor drie jaar vast gaan leggen.

Op Instagram hintte Abels al op een transfer. VoetbalPrimeur weet dus dat de back op weg is naar Zwitserland. Zijn laatste wedstrijd voor Sparta speelde Abels in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Twente: in de Grolsch Veste, waar De Kasteelheren uiteindelijk ten onder gingen, deed Abels een halve wedstrijd mee.

Update: Grasshoppers heeft de komst van Dirk Abels bevestigd. Eerder op maandag meldde VoetbalPrimeur als eerste dat de rechtsback op weg was naar de Zwisterse club. In Zürich tekent Abels voor twee jaar, met de optie voor een extra seizoen. Sparta wilde de verdediger eigenlijk behouden, maar Abels koos desondanks voor een transfervrij vertrek uit Rotterdam.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!