'Verbal agreement': AZ besluit Koopmeiners weer te stallen bij eredivisionist

'Verbal agreement': AZ besluit Koopmeiners weer te stallen in Eredivisie

18 juli 2023 om 11:11

AZ gaat Peer Koopmeiners weer verhuren. Almere City FC krijgt tot het einde van het seizoen de beschikking over de 23-jarige middenvelder, die vorig seizoen vlieguren maakte bij Excelsior.

AZ en Almere spreken van een 'mondeling akkoord'. De middenvelder sluit dinsdag al aan bij de promovendus uit Flevoland. "Met Peer trekken we een complete voetballer aan, die zowel verdedigend als opbouwend weet hoe hij in de Eredivisie uit de voeten kan", verklaart Johan Hansma, technisch directeur van Almere City. "Wij denken dat hij een waardevolle toevoeging is aan het palet van middenvelders dat wij nu aan boord hebben."

Koopmeiners is een controlerende middenvelder, die 115 wedstrijden speelde voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen viel hij nog drie keer in tijdens Conference League-wedstrijden van AZ, voordat het broertje van Oranje-international Teun Koopmeiners op huurbasis naar Excelsior ging. Bij AZ ligt hij nog vast tot de zomer van 2025. Almere versterkte zich deze zomer al met spits Thomas Robinet.