AZ raakt derde basisspeler definitief kwijt: Kerkez naar Premier League

AZ raakt derde basisspeler definitief kwijt: Kerkez naar Premier League

20-07-2023 09:00 Laatste update: 09:14
99

De kogel is door de kerk: Milos Kerkez heeft AZ verlaten. Premier League-club AFC Bournemouth gaat definitief aan de haal met de negentienjarige linksback. Naar verluidt ontvangt AZ achttien miljoen euro.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, maakt er onlangs geen geheim van: de interesse in Kerkez bleek dusdanig groot, dat een zomerse exit haast onvermijdelijk was. Benfica haakte af, maar SS Lazio en met name Bournemouth gaven gas. Nu is het officieel: komend seizoen is Kerkez te bewonderen in de Premier League.

Kerkez is na Sam Beukema (Bologna) en Tijjani Reijnders (AC Milan) de derde basisspeler die Alkmaar verlaat. AZ zette aanvankelijk in op een transfersom tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Uiteindelijk zal de nummer vier van de Eredivisie - inclusief bonussen - achttien miljoen ontvangen.

Neill Blake, de CEO van Bournemouth, is bij met de deal met AZ. "We zijn verheugd om de komst van Milos aan te kondigen, een getalenteerde jonge speler met veel potentie. Hij werd gevolgd door een aantal clubs in Europa, maar wilde heel graag bij ons komen nadat hij hoorde over onze plannen en ambities voor de toekomst. Milos is een atletische en aanvallende back. Hij zal een uitstekende aanvulling zijn op onze ploeg, we kijken ernaar uit om met hem samen te werken." 

In Bournemouth zal de talentvolle Hongaar samen gaan spelen met Marcos Senesi en Justin Kluivert. Met laatstgenoemde kan Kerkez zelfs een linkerkant gaan vormen. Bij AZ groeide de bij Milan opgepikte Kerkez afgelopen seizoen uit tot één van de absolute uitblinkers, na het vertrek van aanvoerder Owen Wijndal naar Ajax.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!