Isco: 'Ik noemde hem de grootste leugenaar, hij greep me bij de keel'

Isco: 'Ik noemde hem de grootste leugenaar, hij greep me bij de keel'

19-07-2023 09:28
35

De carrière van Isco is behoorlijk in het slop geraakt. De 31-jarige spelmaker verruilde Real Madrid een jaar geleden voor Sevilla, maar daar liet hij na minder dan een halfjaar zijn contract ontbinden.

In Andalusië kwam Isco slechts twaalf keer in actie. De 38-voudig Spaans international vertelt in een interview met MARCA waar het mis is gegaan. Zo maakte trainer Julen Lopetegui, die zich hard maakte voor zijn komst, al snel plaats voor Jorge Sampaoli. "Richting de winterse transferperiode merkte ik veel vreemde dingen op. Zonder mij in te lichten belden ze mijn zaakwaarnemer om van mij af te komen."

Isco stapte daarop het kantoor binnen van technisch directeur Monchi, die inmiddels naar Aston Villa is vertrokken. "Ik weet niet wat er aan de hand is, maar wees eerlijk: als je mij niet wil lossen we het op. Ik weet niet precies wat voor economische crisis Sevilla precies had, maar na dat gesprek bleef Monchi zeggen dat ik weg wilde. Ik ging weer naar hem toe en het leidde tot een conflict... Ik zei hem dat hij de grootste leugenaar was die ik ooit had ontmoet in de voetbalwereld. Hij was niet eerlijk tegen mij, noch tegen de mensen tegen wie hij dat vertelde. Ik wilde juist bij de club blijven terwijl hij beweerde dat ik weg wilde."

De ruzie tussen de twee liep nog verder uit de hand. "Daarna stapte hij op me af en greep me bij de keel. Anderen moesten ons uit elkaar halen. Het is wel duidelijk dat ik na zo’n voorval niet langer bij Sevilla wilde blijven", stelt de aanvallende middenvelder, die nog altijd op zoek is naar een nieuwe club. Daarom traint hij nu met een personal trainer. "Ik wil weer spelen en kijk ernaar uit om weer op het veld te staan."