'Klapper op komst: City gaat transferrecord breken voor verdediger'

'Klapper op komst: City gaat transferrecord breken voor verdediger'

19-07-2023 19:18
67

Manchester City gaat voor een enorme transferklapper zorgen. De Engelse grootmacht heeft een akkoord bereikt met RB Leipzig over Josko Gvardiol, meldt Fabrizio Romano.

Hoeveel Gvardiol kost, meldt de transferexpert niet. Eerder schreven onder meer The Times en Sky Sports dat Leipzig liefst honderd miljoen euro verlangt voor de Kroaat. Daarmee zou hij Harry Maguire aflossen als duurste verdediger aller tijden. De transfer is hoe dan ook een kwestie van tijd. Gvardiol heeft het eerste deel van de medische keuring al achter de rug. Beide partijen staan op het punt om de contracten te tekenen.

Gvardiol is pas 21 jaar, maar wordt nu al gezien als één van de beste verdedigers ter wereld. Zowel bij Kroatië als bij Leipzig is hij een steunpilaar. De Bundesliga-topclub pikte hem twee jaar geleden nog voor achttien miljoen op bij Dinamo Zagreb en lijkt nu dus een veelvoud te ontvangen. "Josko en zijn adviseurs hebben ons kenbaar gemaakt dat hij naar Manchester City wil", zei technisch directeur Max Eberl eerder in de Leipziger-Volkszeitung.

Bij Manchester City wordt Gvardiol een concurrent van Nathan Aké. De Nederlander speelde het afgelopen seizoen echter voornamelijk als linksback. Gvardiol is de tweede Kroatische aanwinst deze zomer, na Mateo Kovacic.